TKS - Tekfen Koçluk Sistemi

Son yıllarda özel okullarda koçluk veya mentörlük sistemi terim olarak her ne kadar çok kullanılsa da TKS sistem olarak TEKFEN EĞİTİM KURUMLARIN’DA kuruluş itibariyle tüm eğitim programlarının temelini oluşturan en önemli sistemdir. Özellikle son yıllarda ülkemizde çoktan seçmeli sınav sistemlerinin sona erdiği bir dönemde Türk Milli Eğitiminin en çok ihtiyacı olan eğitim modelidir. Bu modelde öncelikle bireye özel yaklaşımla, öğrencinin tüm özellikleri ve eksiklikleri kurum tarafından tanınır, sonrasında bu yönde eksikleri desteklenip ilgi ve becerileri doğrultusunda doğru yönlendirilmiş olur.
Özel ve devlet okullarında 150-200 öğrenci başına bir rehberlik öğretmeni düşerken TKS sisteminde her öğrencinin bir raportör koçu bulunmakta, bu koç öğrencinin dersine giren onu çok iyi tanıyan ve kabiliyet, ilgi, beceri ve kişisel gelişimi noktasında öğrenciye destek olacak branş öğretmenlerinden seçilir, yani anaokulu ve 1.ve 2.sınıfta öğrencinin sınıf öğretmeni, 3. Sınıftan itibaren ise 6 ila 12 öğrenci sorumluluğu TKS doğrultusunda bir branş öğretmeninin sorumluluğuna verilir. Bu koç tüm branş öğretmenlerinden aldığı bilgiler doğrultusunda TKK(TEKFEN KOÇLUK KURULU) kuruluna aylık koçluk raporlarını sunar, bu raporlar kurul tarafından detaylı bir şekilde incelenerek sadece öğrencinin özelliklerine ve kişisel gelişimi göz önüne alınarak öğrencimize özel detaylı bir yıllık koçluk programı hazırlanır. Bu program uygulama aşamasında dönemde iki , yılda dört defa velilerimize koçluk programı rapor bilgilendirmesi yapılır. Bu sayede velilerimiz belirli dönemlerle öğrencimizin kişisel gelişimi ile ilgili bilgilendirilmiş olur.
Türkiye’de çoktan seçmeli sınav mantalitesi sona ermektedir. Modern batı ülkelerinde olduğu gibi bireye özel yaklaşımla, kişisel gelişimi öne çıkaran, öğrenciyi her yönüyle çok iyi tanıyan ve sonrasında onu doğru destekleyip doğru yönlendiren eğitim modeli Türkiye’nin yeni eğitim modeli olacaktır.